Rets­sag

Værd at vide om retssager

Af Berit Møller Lenschow, Advokat (L)

Nogle gange er det nødvendigt, at du får rettens hjælp til at få afgjort din erstatningssag. Det er, hvis du og skadevolderen eller skadevolderens forsikringsselskab ikke kan blive enige.  Det kan være, at I er uenige om, hvad der skal betales i erstatning. Det kan dog også være, at I er uenige om, hvem der er skyld i ulykken, eller hvordan ulykken skete.

Du skal anlægge en retssag, hvis du vil have rettens hjælp. Det er en god ide at få hjælp fra en advokat, som har erfaring med dette.

Retten kan for eksempel bestemme, hvad der skal betales i erstatning, hvis du har haft en personskade og et forsikringsselskab har anerkendt at skulle betale erstatning. Retten kan også bestemme om din sygdom kan godtages som en arbejdsskade eller en patientskade eller om nogen er ansvarlig for din personskade.

Advokatens rolle

Din advokat formulerer det krav, som retten skal tage stilling til. Det kalder man en påstand. Din advokat formulerer også de juridiske argumenter for din påstand og advokaten vurderer og tilrettelægger beviserne i sagen.

Inden din advokat anlægger retssagen mod skadevolder, skal du sammen med din advokat drøfte dine muligheder for at vinde sagen i retten.  Din advokat hjælper dig også med at søge om retshjælp eller fri proces for at sikre, at du ikke har unødvendige udgifter til retssagen.

Side sidst opdateret: 14.01.2022

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00