Méngrad korsbånd

Af Berit Møller Lenschow, Advokat (L)

En korsbåndsskade kan være alvorlig og give langvarige gener.  Hvis skaden sker i fritiden, fx under sport, kan der være mulighed for at få erstatning via din private ulykkesforsikring. Hvis skaden sker som en arbejdsskade, kan du også have mulighed for at få erstatning gennem arbejdsgiverens forsikring. Ved varige følger efter en korsbåndsskade kan der være ret til godtgørelse for varigt mén. Varigt mén vurderes ud fra smerter, stabilitet i knæet og om din bevægelighed er nedsat, og det fastsættes efter en méntabel. Ved vurderingen kan der inddrages oplysninger om, hvor meget og hvordan  skaden påvirker din hverdag. Hvis du har brug for hjælp i din sag, kan du kontakte os for at få rådgivning. 

 

Méngrad i forbindelse med korsbåndsskader

Hvis du har revet dit korsbånd over, kan du muligvis få erstatning for varigt mén – men det afhænger også af, hvordan skaden er sket, og hvilke gener du har.

 

Korsbåndsskade i fritiden

Sker skaden i din fritid, fx under sport, kan du anmelde den til din ulykkesforsikring. Her bliver det varige mén vurderet i procent, og din forsikring udbetaler erstatning, hvis din méngrad er høj nok – ofte kræves mindst 5 procent mén. Størrelsen på din erstatning afhænger af din forsikringssum.

Nogle forsikringer dækker også behandlingsudgifter, fx fysioterapi og kiropraktor, men ikke medicin. Har du en strakserstatning tilknyttet, kan du få et ekstraerstatningsbeløb med det samme.

 

Korsbåndsskade som arbejdsskade

Sker skaden på jobbet, kan den anmeldes som en arbejdsskade. Her vurderer Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, om du har ret til erstatning for varige mén, erhvervsevnetab eller andre udgifter. Du kan også anmelde skaden til din egen ulykkesforsikring, hvis det er en ulykkesforsikring, der dækker dig hele tiden. 

Har du daglige symptomer efter din korsbåndsskade, er det vigtigt at få vurderet din sag korrekt. Vi kan hjælpe dig med at sikre den erstatning, du har ret til. 

 

Din méngrad vurderes ud fra en ménabel

Når du har fået en skade, vurderes varigt mén ud fra en méntabel. Tabellen er en vejledning, der bruges til at fastsætte graden af de varige gener, du har efter skaden.

For at være berettiget til godtgørelse skal din méngrad som regel være på mindst 5 %. Ménprocenten vurderes svarende til procenten, der er angivet i tabellen. Her kigges der på de gener, skaden har medført, herunder smerter og nedsat bevægelighed. Jo flere gener og ulemper skaden har forvoldt, desto højere bliver méngraden – og dermed erstatningen. 

Det kan dog være svært at forstå, hvordan méntabellen anvendes, og hvilke oplysninger der er vigtige for vurderingen. En erstatningsadvokat med erfaring med at bruge méntabellen kan hjælpe dig med at sikre, at din skade bliver vurderet korrekt. Hvis det varige mén vurderes forkert, risikerer du, at det varige mén fastsættes for lavt, og du risikerer at få lavere erstatning, end den du har ret til.

Hos Lenschow Erstatningsretten har vi stor erfaring med at hjælpe personer, der har fået en personskade. Vi vejleder dig gennem processen og sikrer, at din sag bliver vurderet ud fra de rette kriterier. Vi hjælper dig med at sikre den erstatning, du har krav på, og at din skade vurderes korrekt efter méntabellen.

Læs også: De gældende erstatningstakster

 

Har du brug for juridisk rådgivning? 

Hvis du har fået en skade og skal søge erstatning, kan det være svært at overskue de juridiske regler – især når du samtidig skal fokusere på dit helbred. Hos Lenschow Erstatningsretten forstår vi, hvor stor en belastning det kan være. Derfor står vi klar til at hjælpe dig med din sag.

Uanset om du har fået en korsbåndsskade eller en anden personskade, der har medført varige gener, hjælper vi dig med at sikre, at din méngrad bliver vurderet korrekt. Vi har haft mange sager af denne type, og vi ved præcis, hvordan sagerne skal gribes an. 

Med en erstatningsadvokat ved din side kan du få den rette vejledning og ro til at fokusere på din hverdag. Vi håndterer de juridiske detaljer, så du slipper for bekymringer. Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale – vi er her for at hjælpe dig.

 

Side sidst opdateret: 16.04.2025

Har du brug for hjælp?