Erstatning til børn

Hjem » Erstatning generelt » Erstatningstakster » Erstatning til børn

Erstatning til børn og unge

Af Berit Møller Lenschow, Advokat (L) Hvis dit barn kommer til skade, kan det have krav på erstatning. Det kan være fra en ansvarlig skadevolder eller fra barnets egne forsikringer. Husk altid at tegne en ulykkesforsikring.  Hvis det er barnet, der gør skade på andre, er det også vigtigt, at der er tegnet ansvarsforsikring for barnet. Under personskader kan du finde flere oplysninger om , hvornår en anden er ansvarlig for dit barns personskade. Barnets forsikringer dækker både skader på dit barn, men også skader, som dit barn forårsager. For børn gælder særlige regler:

  • Erstatningsbeløb på mere end 75.000 kroner skal sættes ind på en forvaltningskonto i en godkendt forvaltningsafdeling, hvis barnet er under 18 år og Statsforvaltningen skal godkende de forlig, der bliver indgået i en erstatningssag
  • Hvis barnet er under 15 år, og ulykken er dækket af en ansvarsforsikring gælder der særlige regler ved opgørelse af erstatningsbeløbet. Her vil en méngrad på 5 % udløse både godtgørelse for det varige mén og en erstatning for tab af erhvervsevne.
  • Unge under uddannelse, der er fyldt 15 år  og kommer til skade bliver behandlet som en voksen, der er kommet til skade.  Dog beregner man årslønnen for den erstatning, der skal fastsættes ud fra samme takst, som der gælder for børn under 15 år. Ved uddannelse forståes her blandt andet folkeskole, gymnasium eller erhvervsuddannelsernes grundforløb.

Tag barnet til læge Hvis dit barn skades, så få altid barnet grundigt undersøgt. Små børn fortæller ikke altid, at de har ondt, og andre gange siger de, at de har ondt, fordi de efterligner forældrene. Det er derfor vigtigt, at du får en lægefaglig vurdering af barnet efter en ulykke.

 

 

 

 

 

Side sidst opdateret: 27.05.2022

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke forsikringer bør jeg tegne for mine børn?

Ulykkesforsikring

Hvornår er en forvaltningskonto nødvendig?

Når barnet er under 18 år og der forventes en erstatning på mere end kr. 75.000.

Hvordan skal jeg dokumenterer jeg mine børns skader?

Observer barnet og sørg for at det med jævne mellemrum bliver undersøgt af familiens læge.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00