Undgå at overlæsse din trailer

af | sep 25, 2020

Hjem » Blog » Undgå at overlæsse din trailer

Sensommer og efterår er for mange lig med oprydning i haven og huset.

I denne tid er der ekstra travlhed på landets genbrugspladser, hvortil biler med trailere valfarter med de ting og det haveaffald, der skal smides ud. Mange kommer hjem fra ferie til en frodig jungle, og der er derfor masser af afklippede grene, græs og blade til genbrugspladsen. Mange danskere bruger dog kun traileren få gange om året, så husk at tjekke den godt i gennem, før du læsser den og begiver dig ud i trafikken.

Desværre er der ifølge Rådet for Sikker Trafik nemlig alt for mange bilister, der kører med overlæs på traileren, og mange ved slet ikke, hvor meget vægt de må fylde i traileren – men de fleste kører alligevel. I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har fået udarbejdet, svarer 29 procent af de adspurgte, der har kørt med trailer indenfor det seneste år, at de har været i tvivl om, om de kørte med overlæs.

En trailer, der er læsset forkert eller med overlæs, kan være ustabil under kørslen og dertil kan det gå ud over dit udsyn og dermed din mulighed for at orientere dig under kørslen. Begge dele er med til at øge risikoen for, at der sker ulykker. Det er derfor vigtigt at kende reglerne.

 

Læs mere om trafikulykker.

 

Det kan nemlig sagtens vise sig at være den bedste idé at køre to gange – og dermed undgå at skabe farlige situationer og i værste fald selv komme til skade eller at andre gør. Sker der personskade på dig selv eller andre personer, kan det nemlig få indflydelse på, hvordan dit forsikringsselskab ser på sagen.

 ”Hvis du kører med meget overlæs, kan du risikere, at dit forsikringsselskab sender regningen for en udbetalt erstatning for en personskade videre til dig. Det kan ske, hvis forsikringsselskabet vurderer, du har kørt med så meget overlæs, at du har begået en meget grov lovovertrædelse,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Udover at din køresikkerhed er en risiko ved at køre med overlæs, at du taber ting fra traileren på vej til genbrugsstationen, som andre falder i eller kører ind i.

”Hvis de kommer til skade, kan du også drages til ansvar,” siger Berit Møller Lenschow.

 

Læs mere om forsikringer.

 

3 gode råd – når du kører med affald

Sørg for at få dit læs suret ordentlig fast, så der ikke falder noget af.

Sørg for at du kan se ud ad bilens ruder, eller du kan orientere dig via spejle.

Kør hellere én gang for meget end en gang for lidt

 

 

Overlæs kan både være i forhold til den vægt, som traileren bag din bil isoleret set må være lastet med, men også i forhold til hvad bilen lovligt må trække, eller hvor meget du må køre med på dit kørekort. Hvis du kører med overlæs, koster det, ifølge Rådet for Sikker Trafik, 75 kroner for hver procent overlæs, du har. Hvis du fylder 200 kg for meget i en trailer, der må veje 500 kg, giver det derfor en bøde på 3.000 kroner, da det er en overskridelse på 40 procent.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00