Snaps kan også ende i en arbejdsskade
Advokat giver gode råd til alle, der skal til julefrokost.
Lige nu strømmer mange danskere til julefrokost med firmaet, og når der drikkes snaps og andre alkoholiske drikke, så stiger risikoen for skader. Udover det velkendte råd hvor det frarådes at sige alt for mange ærlige ting til chefen, når din promille er tårnhøj, så har advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten også et par gode råd, hvad angår skader under julefrokosten.
Som arbejdsgiver skal man først og fremmest sikre sig, at det tydeligt fremgår af invitationen til arrangementet, hvornår det starter og hvor det slutter. I det tidsrum er det arbejdsgiverens ansvar, hvis der sker skader, altså hvis det er din arbejdsgiver, der har inviteret dig til julefrokosten. Kommer du til skade under selve julefrokosten, betegnes din skade som en arbejdsskade.
Når julefrokostens officielle sluttidspunkt er overskredet, dækker arbejdsskadeforsikringen til gengæld ikke mere.
”Tager du derfor videre i byen eller fortsætter festen på arbejdspladsen efter, at julefrokosten officielt er slut, så er du ikke længere forsikret af din arbejdsgiver. I stedet skal dine egne forsikringer dække eventuelle skader,” siger Berit Møller Lenschow.
Og her kan snapsen få en uheldig betydning.
”Det har faktisk intet at sige, hvor fuld du er, hvis der sker en ulykke under selve julefrokosten. Er julefrokosten slut, er sagen en anden. Her skal din egen forsikring som sagt dække, og skader, der sker på grund af fuldskab, vil ofte ikke kunne dækkes af ulykkesforsikringen,” siger Berit Møller Lenschow.
Læs mere om egne forsikringer.
Sådan er reglerne:
- Hvis du kommer til skade i det tidsrum julefrokosten finder sted, og din skade kan relateres til julefrokosten, så er det en arbejdsskade.
- Det har som udgangspunkt ingen betydning, om du har været beruset eller ej, da skaden skete.
- Sker din skade, efter at julefrokosten officielt er slut, er det dine egne forsikringer, der skal dække.