Motorcyklisterne skal huske at tegne kasko

af | mar 1, 2023

Hjem » Blog » Motorcyklisterne skal huske at tegne kasko

Ansvarsforsikringen er ikke nok, forklarer advokat.

Fra marts starter den nye sæson for motorcyklister, og hvert år strømmer mange danskere ud på vejene på to hjul.

Før du kører ud, så husk at tegne en kaskoforsikring på din motorcykel. En ansvarsforsikring er nemlig ikke nok, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

”Mange tror, at det er nok at tegne en ansvarsforsikring på sin motorcykel, og så er man godt nok dækket ind, hvis der sker en trafikulykke, men det er ikke sandt. Er du udsat for en trafikulykke på din motorcykel, hvor der bliver tvist om personskaden, er en ansvarsforsikring alene ikke godt nok. Hvis du ikke har en kasko, kan der nemlig ikke søges om retshjælp til den civilretlige tvist,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om trafikulykker.

Og hun fortsætter:

”Det er desværre en misforståelse, vi af og til støder på. Det er bare rigtig ærgerligt, for det kan i nogle sager betyde, at man som skadelidte ikke har mulighed for at tage det sidste skridt i erstatningssagen, som gør at man kommer helt i mål med sin erstatning.”

Berit Møller Lenschow har haft sager, hvor en skadelidt har fået afslag på retshjælp, fordi motorcyklen ikke var kaskoforsikret, da ulykken skete. I stedet kan klienten nu forsøge at søge om fri proces, men for at opnå det, er der yderligere række krav, som skal opfyldes.

Læs mere om fri proces.

”Først og fremmest skal man have rimelig grund til at føre proces, men man skal også opfylde de økonomiske betingelser for fri proces. Det er langt fra alle, der har denne mulighed, og mange bliver overrasket over, hvor lave grænserne faktisk er,” siger Berit Møller Lenschow.

Grænserne for indkomst for 2023 er:

  • Enlige forsørgere: 358.000 kr.
  • Ansøgere i ægteskab eller andet samlivsforhold: 455.000 kr.
  • Forhøjelse for hvert hjemmeboende barn under 18 år: 62.000 kr.

Har du en højere indkomst, får du afslag.

Der kan søges om retshjælp til alle civilretlige søgsmål med enkelte undtagelser så som familieretssager, ansættelsesretlige spørgsmål og arbejdsgiveransvar, forudsat du har tegnet en retshjælpsforsikring, der dækker. Er du skadelidte og fører af den bil, der er involveret i trafikulykke, er det kaskoforsikringen på bilen, der skal søges hos. I alle andre sager skal der søges hos din hustandsforsikring.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00