Børn kan få erstatning ved skader efter COVID-19-vacciner

af | dec 19, 2021

Hjem » Blog » Børn kan få erstatning ved skader efter COVID-19-vacciner

Børn ned til fem år har ret til erstatning, hvis de får en alvorlig og sjælden bivirkning.

Det er myndighedernes anbefaling, at børn ned til fem år vaccineres mod Covid-19 med vaccinen fra Pfizer-BioNTech. Vaccinationer er forbundet med en risiko for skader efter bivirkninger, og derfor er børn i alderen 5 til 11 år nu også omfattet af retten til erstatning, hvis de får alvorlige og sjældne bivirkninger af vaccinen. Det oplyser Patienterstatningen.

”Vi hjælper naturligvis gerne forældre eller andre værger, hvis man står med en sag, hvor et barn har fået en skade efter en vaccine mod Covid-19. Hvis man har spørgsmål, kan man altid kontakte os og få en gratis forhåndsvejledning af sin sag,” siger advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

Læs mere om erstatning til børn.

Hun fortæller, at hvis et barn under 18 år får erstatning, så udbetales beløbet ikke til forældrene eller værgerne. I stedet sættes pengene ind på en beskyttet konto i en godkendt forvaltningsafdeling i en bank.

”Det er kun, når der er tale om et relativt lavt beløb i erstatning, at pengene udbetales til de voksne, der har forældremyndigheden eller til en værge til barnet. Ellers gælder det, at brug af pengene skal godkendes af Familieretshuset,” siger Berit Møller Lenschow.

 

 

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00