Behøver jeg virkelig at tegne en kaskoforsikring på min gamle spand af en bil?

af | dec 8, 2019

Hjem » Blog » Behøver jeg virkelig at tegne en kaskoforsikring på min gamle spand af en bil?

Ja, det behøver du, forklarer advokat med speciale i erstatning. Læs her hvorfor.

Hvorfor tegne en kaskoforsikring på din bil, hvis den er en virkelig ældre model? Sådan tænker mange bilister, og derfor dropper de kaskoforsikringen på bilen. Det er dog en dårlig idé, forklarer advokat og ejer af Lenschow Erstatningsretten Berit Møller Lenschow.

”Mange tror, at en kaskoforsikring kun dækker de skader, som der sker med bilen, og det er også det primære mål med forsikringen. Her giver det fuldt ud mening at tænke, at en gammel bil måske ikke er så vigtig at forsikre, men hvad mange dog ikke ved, er, at forsikringen også indeholder en retshjælpsdækning,” siger Berit Møller Lenschow.

Uden en retshjælpsforsikring kan du nemlig risikere, at du selv skal betale de omkostninger, der er forbundet med at føre en retssag, hvis du er involveret i en trafikulykke og ikke kan enes med modparten om dit erstatningskrav. Og det kan hurtigt blive meget dyrene end det, som en kaskoforsikring koster,” påpeger advokaten, der giver følgende eksempel på, hvad der kan ske, hvis du ikke har forsikringen:

Forestil dig Tove, som er på køretur i sin gamle Opel Kadett, da hun pludselig bliver påkørt bagfra af den hurtige og fartglade Ole. Tove kommer til skade med sin nakke og må en tur på sygehuset. Tove kan ikke rigtig komme ovenpå igen efter skaden, og hun bliver ved med at have det skidt efter ulykken. Oles ansvarsforsikring har betalt erstatning indtil nu.

Læs mere om trafikulykker.

Tove har fået erstatning for svie og smertegodtgørelse og nogle behandlinger hos en fysioterapeut, men nu siger selskabet, at det ikke vil betale mere. Samtidig har Tove fået det så skidt, at hun ikke kan holde til at arbejde, og hun ender med at blive sagt op fra sit arbejde. Hun har mistet sin indtægt og ved ikke, hvordan det skal fremadrettet med at vende tilbage til et arbejde. Hun opsøger derfor en advokat med speciale i erstatning, der siger, at Tove har en god sag, men at hun er nødt til at anlægge en retssag, da Oles forsikring ikke giver sig uden kamp. Advokaten siger, at hun bare lige skal have oplysningerne på Toves retshjælpsforsikring først. For en retssag kan godt blive temmelig dyr, og så er det vigtigt at sikre sig, at omkostningerne ikke skal betales af Tove selv.

Advokaten fortæller Tove, at hun skal have police nr. på den kaskoforsikring, som Tove har tegnet på sin Opel – men Tove har ikke tegnet en kaskoforsikring. Det var jo en gammel bil. I stedet foreslår advokaten, at de kan søge om fri proces. Tove skal derfor sende årsopgørelse på hende og manden, men det viser sig, at Toves mand tjener alt for meget, og hun kan heller ikke få fri proces. Tove ender derfor med at opgive sagen.

”Så selvom det ikke umiddelbart synes relevant at have en kaskoforsikring på din gamle bil, så er eksemplet med Tove lige nøjagtige grunden til, at du også skal tegne kaskoforsikring på din gamle bil. Havde Tove bare haft en kaskoforsikring, havde hun ikke været tvunget til at opgive sagen,” siger Berit Møller Lenschow.

Eksemplet her er konstrueret, men alligevel kan flere sikkert nikke genkendende til situationen, altså det med at fravælge kaskoen, og advokaten kan desværre også genkende, at der ikke altid er adgang til retshjælp, netop på grund af den manglende kaskoforsikring.

Læs mere om fri proces og om retshjælp.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00