Erstatning for fejlbehandling

Hjem » Personskader » Patientskade » Erstatning for fejlbehandling

Af Berit Møller Lenschow, Advokat (L)

Hvis du har fået en skade efter sundhedsfaglig behandling, kan du i visse tilfælde være berettiget til erstatning. Fejlbehandlingen kan gælde både fysiske og psykiske skader, og det kan være en kompleks proces at søge erstatning. Det juridiske kan være svært at navigere i, men heldigvis er der hjælp at hente. Hos Lenschow Erstatningsretten har vi stor erfaring med at håndtere sager om fejlbehandling, og vi kan guide dig gennem hele forløbet, så du får den erstatning, du har krav på.

 

Erstatning for fejlbehandling: Sådan er dine rettigheder 

​Hos Lenschow Erstatningsretten ved vi, hvor overvældende det kan være at opleve en skade som følge af fejlbehandling. Det er vigtigt at kende dine rettigheder og vide, hvornår du kan kræve erstatning.​

Hvis du har lidt en fysisk eller psykisk skade på grund af en forkert diagnose, fejl under en operation eller anden behandling udført af autoriseret sundhedspersonale, kan du være berettiget til erstatning. Dette gælder også, hvis du har fået varige mén som følge af en fejloperation.​

For at have ret til erstatning skal skaden kunne undgås, hvis en erfaren specialist havde handlet anderledes i samme situation. Desuden skal der være en direkte sammenhæng mellem behandlingen og den skade, du har pådraget dig. Det er også afgørende, at skaden har medført et økonomisk tab eller varige gener for dig.​

Du kan søge erstatning for flere forhold, herunder tabt arbejdsfortjeneste, varigt mén, svie og smerte samt udgifter til medicin eller genoptræning. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er en forældelsesfrist på tre år fra det tidspunkt, hvor du blev opmærksom på skaden, og maksimalt ti år fra behandlingstidspunktet.​

Hos Lenschow Erstatningsretten står vi klar til at hjælpe dig med at navigere i denne proces og sikre, at dine rettigheder bliver varetaget.

 

Hvad giver erstatning?

Man er ikke altid berettiget til at få erstatning, når der er sket en fejl i ens behandling. Du skal enten have lidt et økonomisk, fysisk eller psykisk tab, der skyldes behandlingen af en autoriseret sundhedsperson. Derudover fratrækkes også et lovpligtigt egetbidrag i de fleste erstatningssager. Det lovpligtige egetbidrag reguleres en gang om året. Du kan finde den aktuelle takst her.

 

Eksempel på en fejl, hvor du har ret til erstatning

En kvinde skal opereres for en diskusprolaps. Under operationen beskadiger lægen en nerve, hvilket giver hende kroniske smerter og nedsat bevægelighed i benet. Skaden betyder, at hun ikke kan fortsætte i sit job og må gå på førtidspension.

Kvinden får erstatning for fejlbehandling, da lægen burde have undgået nerveskaden. Fejlen har ført til en fysisk skade, som påvirker hendes hverdag og arbejdsliv. Erstatningen dækker blandt andet tabt arbejdsfortjeneste og godtgørelse for varige mén.

 

Eksempel på en fejl, hvor du ikke kan få erstatning 

En mand får en knæoperation. Efter operationen oplever han fortsat smerter, men undersøgelser viser, at operationen er udført korrekt. Smerten skyldes kroppens naturlige helingsproces og ikke en fejl fra lægens side.

Manden får ikke erstatning for fejlbehandling, fordi sundhedsfaglig behandling ikke kan garantere et perfekt resultat. Da der ikke er tale om en psykisk eller fysisk skade som følge af en fejl, har han ikke krav på erstatning.

Læs også: Kundeudtalelser 

 

Få hjælp i din erstatningssag 

Har du været udsat for fejlbehandling i forbindelse med en operation eller anden behandling? Hos Lenschow Erstatningsretten står vi klar til at hjælpe dig med din sag. Vi guider dig gennem de juridiske aspekter og sørger for, at du får den erstatning for fejlbehandling, du har krav på.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp i sager om tabt arbejdsfortjeneste, varigt mén eller andre typer erstatning. Vi kan rådgive dig og hjælpe med at anmelde skaden, så du ikke står alene med processen. Kontakt os i dag for en helt uforpligtende samtale.

Side sidst opdateret: 14.04.2025

Har du brug for hjælp?