Genoptagelse af din erstatningssag

Hjem » Erstatning generelt » Genoptagelse af erstatningssag

Din sag skal genoptages

Af Berit Møller Lenschow, Advokat (L)

Nogle gange sker der ændringer i dit liv eller dine øvrige forhold, der gør, at din sag kan behandles igen.

Det skal være oplysninger, som ikke var tilstede, da din erstatningssag blev afgjort i første omgang.

Ofte vil det være en tidligere vurdering af dit varige mén eller erhvervsevnetab, der tages op til en ny vurdering.  Det kan dog også være andre erstatningsposter så som svie og smertegodtgørelse eller erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Din arbejdsmæssige situation har ændret sig:

Hvis du er gået ned i løn, når man sammenligner din løn fra før ulykken med den løn, du har nu, kan der være et løntab. Din lønnedgang skal dog også være lavere end den løn, du havde, da din erstatningssag blev afgjort i første omgang.

Der kan forskellige årsager til, at du nu har et løntab, som ikke tidligere kunne vurderes. Det kan være, at vurderingen af, hvad du kan klare arbejdsmæssigt har været lidt for optimistisk. Nu viser det sig, at du skal omskoles eller visiteres til fleksjob og derved må gå ned i løn. Hvis du allerede var i fleksjob, da din sag blev afgjort, har du måske mistet dit flexjob eller du tilkendes førtidspension. Her vil det være en god ide at få en ny vurdering af dit erhvervsevnetab.

Du får det værre

Hvis dit helbred forværres i forhold til den afgørelse, du tidligere har fået, kan det også være relevant at tage din sag op igen. Her vil man se på, om du har krav på yderligere godtgørelse for svie og smerte eller varigt mén. En helbredsmæssig forværring kan også få betydning for, hvordan du klarer dig på arbejdet og derfor for din arbejdsevne.

Det er dig, der skal bevise, at du har fået det værre.  Det kan være nødvendigt med nye helbredsmæssige oplysninger, så som journaler fra nye behandlinger eller en operation eller en speciallægeerklæring, som kan støtte synspunktet om forværring.

Side sidst opdateret: 15.01.2022

Ofte stillede spørgsmål

I hvilke tilfælde kan min erstatningssag genoptages?

Du kan søge din sag genoptaget, hvis der er sket helbredsmæssig forværring eller en ændring af din arbejdsmæssige situation.

Hvordan dokumenterer jeg en forværring af min situation?

Ved hjælp af lægelige oplysninger eller kommunale akter.

Hvordan får jeg min erstatningssag genoptaget?

Du skal kontakte forsikringsselskabet, som har afgjort sagen eller hvis det er en arbejdsskade, er det arbejdsmarkedets erhvervssikring.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00