Vinterdæk bør på trods mild vinter

af | nov 29, 2020

Hjem » Blog » Vinterdæk bør på trods mild vinter

Det kan koste dig både økonomisk og menneskeligt at være involveret i en ulykke.

Vintrene i Danmark er efterhånden blevet mildere, og det kan ses på salget af dæk. Flere vælger således helårsdæk til bilen, selvom flere eksperter anbefaler, at bilisterne skifter mellem sommer- og vinterdæk. Uafhængige test viser nemlig, at helårsdæk performer væsentligt dårligere end vinterdæk på snedækket vej, og det skyldes, at de er lavet af en anden gummiblanding, har et særligt slidbanemønster og en dybere mønsterdybde. Samtidig er fordelen ved halvårlige dækskift, at mekanikeren går dine dæk igennem hver gang for at se om de stadig er sikre at anvende.

Der er ikke krav om brug af vinterdæk i Danmark, men det kan alligevel være en god idé at skifte.

”Sker der et trafikuheld, har du som bilist objektivt ansvar. Det betyder, at du kan drages til ansvar for ulykken, også selvom du ikke har gjort noget forkert. Erstatningsopgørelsen og betaling af erstatning vil normalt gå via forsikringen på din bil,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

 

Læs mere om trafikulykker.

 

Men udover materielle skader risikerer du også at skade et andet menneske, eller at du selv kommer til skade, hvis du kører galt. En trafikulykke, der skyldes forringet vejgreb, kan give voldsomme ulykker og skader for de involverede bilister.

– En trafikulykke kan betyde, at du selv må sygemeldes fra dit arbejde som følge af skaderne – enten de midlertidige eller på grund af skader, der i de værre tilfælde ender med at blive varige, siger Berit Møller Lenschow.

Dækimportørforeningen oplyser, at prisen for fire nye vinterdæk til en typisk dansk børnefamiliebil er cirka 2.500 kroner, og det er inklusive moms, miljøafgift og montering. 

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00