Undgå at miste din erstatning grundet forældelse
Alt for mange kender ikke reglerne på området.
Hvert år går forsikringstagere glip af større millionbeløb på forsikringsområdet, fordi de savner viden og indsigt i forsikringer og forældelse. Rejses et krav om erstatning for sent i forhold til de gældende frister for et givent område, kan sagen nemlig ikke behandles. Det kan have store økonomiske konsekvenser for den skadelidte, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.
”En erstatning tildeles for at sikre, at den skadelidte kan bevare sin levestandard trods personskaden. Mister man disse penge, kan det få stor betydning økonomisk men også i forhold til usikkerhed og bekymringer,” siger hun.
Det er derfor vigtigt at have et grundigt kendskab til forældelsesreglerne vedrørende forsikringskrav, hvor der i betydeligt omfang gælder særregler. Her kan en advokat med speciale i erstatningssager hjælpe, så du er sikker på, at du får den eller de erstatninger, som du har krav på ved en personskade. Som udgangspunkt er der i forældelsesloven angivet en forældelsesfrist på 3 år fra skadens indtræden, men der er masser af situationer, hvor dette ikke gælder, eller hvor fristen kan suspenderes. For mange er det en jungle at finde rundt i reglerne alene. Endelig spiller det ind på fristerne, om der er tale om en arbejdsskade, en patientskade eller noget tredje. Hjælpen fra en advokat gør derfor en stor forskel for den enkelte.
”Erfaringerne viser, at muligheden for at få den erstatning, som man har krav på, er større, når man fra start har professionel hjælp ved sin side. Advokaten står for alt det juridiske og kender fristerne og kravene, og som skadelidt kan man i stedet fokusere på at blive rask,” siger Berit Møller Lenschow.