Sørg for at pakke campingvognen korrekt

af | jul 7, 2021

Hjem » Blog » Sørg for at pakke campingvognen korrekt

Vær opmærksom på sikker feriekørsel med campingvognen.

Ferietrafikken står for døren, og uanset om du skal på en længere tur gennem Europa eller til en campingplads i Danmark, så er det vigtigt at have fokus på sikkerheden, før du kører hjemmefra. Sørg for at dækkene ikke er for gamle – og husk at selv nyere dæk til en campingvogn kan være stive og revnede efter vinteropmagasineringen.

Samtidig gælder det, at jo tungere en campingvogn er læsset, jo længere er bremselængden.

Dansk Campingunion opfordrer til, at du pakker campingvognen fra midten ved akslen, og fra bunden og op, så campingvognens balance i både længde- og sideretning er optimal, og tyngdepunktet så lavt som muligt. Put de lette ting i overskabene, og læg de tunge ting så tæt på bunden og akslen som muligt. Placerer du forteltet eller andet tungt allerbagerst, opstår der let ubalance i vogntoget, og vognen kan komme i slinger.

Læs mere om trafikulykker.

”Hvis du kører med en campingvogn, der er pakket forkert, og du er involveret i en ulykke, kan du risikere, at dit forsikringsselskab sender regningen for en udbetalt erstatning for en personskade videre til dig. Det kan ske, hvis forsikringsselskabet vurderer, du har kørt med overlæs eller pakket vognen på en sådna måde, at du har begået en meget grov lovovertrædelse,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Vej derfor også de ting, du pakker i campingvognen og husk at have frivægt til at bringe dine souvenirs med hjem fra ferien.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00