Pas på den lave efterårssol – også når du kører alene

af | okt 1, 2018

Hjem » Blog » Pas på den lave efterårssol – også når du kører alene

Efterårssolen står lige nu lavt, især om morgenen og sidst på eftermiddagen, og derfor skal bilister være ekstra opmærksomme. Solen kan nemlig blænde og være årsag til uheld, og der behøver ikke være andre bilister involveret.

Den lave efterårssol er hvert år skyld i, at bilister blændes, og det øger risikoen for uheld grundet dårligt udsyn. Det er især om morgenen og sidst på eftermiddagen, at solen er lavthængende. Dårligt udsyn og tæt trafik er altid en dårlig cocktail, men faktisk kan der også ske solo-ulykker på grund af efterårssolen. Det kan derfor være en fordel for dig som bilist at sikre, at du står bedst muligt også ved solo-ulykker. Det kan du gøre ved at tegne en tillægsforsikring en såkaldt førerpladsforsikring, fortæller advokat Berit Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Læs om trafikulykker her

”Du skal naturligvis have en lovpligtig ansvarsforsikring på din bil, men den dækker ikke de skader, som kan ramme dig, hvis du ender i en solo-ulykke, uden at der er andre involveret. Man bør derfor overveje at tegne en tillægsforsikring til bilforsikringen, en såkaldt førerpladsforsikring. Det vil forbedre bilistens mulighed for erstatning i forbindelse med en solo-ulykke, siger Berit Lenschow.

Hun råder bilisterne til at læse betingelserne godt igennem, da der kan være forskelle på, hvordan tillægsforsikringen dækker. Undersøg derfor, at din førerpladsdækning også omfatter helbredelsesomkostninger, tabt arbejdsfortjeneste og svie og smerte i en eventuel sygeperiode. Hvis ulykken giver varige personskader, skal du desuden kunne få godtgørelse for varige mén og tab af erhvervsevne.

Læs mere om de enkelte områder

Du kan ikke undgå solen helt som bilist, men du kan gøre nogle ting, som mindsker risikoen for ulykker:

  • Brug solskærm og solbriller
  • Hold god afstand til andre biler
  • Vær ekstra opmærksom under kørsel
  • Hold bilens ruder og spejle rene.
  • Sørg for at have sprinklervæske på bilen

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00