Overhold fartgrænsen og bliv belønnet

af | nov 14, 2018

Hjem » Blog » Overhold fartgrænsen og bliv belønnet

En ny app ved navn Good Speed vil nedbringe antallet af trafikulykker. Det skal blandt andet ske ved belønne bilister, der overholder fartgrænserne.

Forestil dig, at du belønnes for at overholde fartgrænserne i stedet for at blive straffet for at bryde dem. Good Speed er navnet på en ny app, udviklet af firmaet Game-IT, og formålet med appen er netop at påvirke bilisternes adfærd bag rattet via belønning.

Ambitionen er at udvikle et spil, hvor bilister kan konkurrere om, hvem der er bedst til at køre efter reglerne. Overholder du fartgrænserne, så belønnes du med points og præmier, og du kan se om, du er en mere ansvarlig bilist end de andre bilister, som har appen. Kører du for stærkt, så mister du point.

Nu er en første prøveversion af appen klar til download i App Store, og for at få appen godt fra start har folkene bag sat 10X2 biografbilletter på højkant. Bilister deltager ved at køre pænt. Konkurrencen starter torsdag den 15. november, og den løber indtil torsdag den 13. december.

”Tiltag, der kan bringe antallet af trafikulykker ned, har min opbakning. Formålet er at ændre på bilisternes vaner og lære dem at løfte foden fra speederen. Jeg tror bestemt, at et positivt incitament i stedet for en straf som for eksempel en bøde, kan være med til at give resultater. Det bliver spændende at følge arbejdet med appen, som også vil indsamle data om hastighedsgrænserne i Danmark,” siger advokat og ejer af Lenschow Erstatningsretten Berit Møller Lenschow.

Læs mere  om trafikulykker 

Hun peger samtidig på, at appen adskiller sig fra andre apps, der advarer om fartkontroller. Denne app belønner dig for altid at køre pænt. Ikke kun når politiet er inden for syne.

”Vi kan konstatere, at straf ikke altid er løsning, da det ikke har den ønskede forebyggende effekt – i hvert fald ikke på alle bilister. En anden mulighed kunne være at nudge bilisterne til at køre efter reglerne og på den måde forebygge ulykker. En ny app med positiv og konstruktiv tilgang til færdselsreglerne kan en del af løsningen,” udtaler Berit Møller Lenschow.

Hvis du vil køre med som testpilot på Good Speed, så finder du den her https://goodspeed.friisconsult.com/

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00