Nye regler for ansættelse i fleksjob i ægtefælles virksomhed

af | jan 6, 2022

Hjem » Blog » Nye regler for ansættelse i fleksjob i ægtefælles virksomhed

Reglerne for ansættelse af en ægtefælle i fleksjob er lempet.

Siden 2008 har det kun været muligt at blive ansat i fleksjob som lønmodtager i sin ægtefælles personligt ejede virksomhed. Denne ordning udvides nu, så man også kan komme i fleksjob i sin ægtefælles selskab. Bekendtgørelsen er trådt i kraft. Fleksjob i ægtefælles virksomhed vil i begge tilfælde være omfattet af reglerne for ansættelse i fleksjob med fleksløntilskud som lønmodtager. En person kan fortsat ikke blive ansat som lønmodtager i fleksjob i en virksomhed, som pågældende selv er medejer af, da vedkommende betragtes som selvstændig. I stedet kan man få tilskud til selvstændige, hvis betingelserne er opfyldt.

”Reglerne er nu ens – uanset virksomhedsform, og det gør det lettere at forstå for fleksjobbere samt for virksomheder og kommuner. Det er en lempelse, der samtidig betyder, at flere får denne mulighed, hvis de kommer til skade og får brug for at komme i arbejde i fleksjob. Alternativet kan være en stor usikkerhed økonomisk, som disse familier nu kan spares for,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Hun arbejder ofte med selvstændige, der er omfattet af nogle andre krav, hvis de kommer til skade og ikke kan varetage arbejdet mere. Det samme gælder deres ægtefæller, som måske har hjulpet med at drive en virksomhed op, at skaden skete.

Læs mere om selvstændige og ægtefæller i fleksjob.

Hos Lenschow Erstatningsretten er vi altid klar med vejledning og gratis forhåndsvurdering af en sag. Kontakt os og høre mere.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00