Mange danskere kommer til skade i nattelivet

af | nov 9, 2021

Hjem » Blog » Mange danskere kommer til skade i nattelivet

Efter en lang nedlukning er diskoteker og barer igen åbne til næste morgen, og det kan ses på antal uheld og skader.

I halvandet år var diskoteker og barer helt eller delvist lukkede eller omfattet af restriktioner grundet corona, men nu brager nattelivet igen derud ad for fuld skrue. Det kan mærkes hos flere forsikringsselskaber, der melder om en stigning i antallet af skader og ulykker relateret til netop nattelivet og den ofte høje promille, der følger med. Opfordringen er derfor at passe på sig selv og hinanden – også selvom det igen er muligt at feste.

Udover at du selv kan komme til skade, når du er meget beruset, så kan du i værste fald også komme til at gøre skade på andre. I sådanne sager kan du ende med et erstatningskrav fra den skadelidte, og det kan hurtigt blive en dyr omgang.

”Hvis du har drukket og derfor opfører dig uansvarligt, så vil de fleste ulykkesforsikringer ikke dække. Det gælder blandt andet, hvis det vurderes, at du har udvist grov uagtsomhed,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Bevæger du dig lidt halvfuld ud på et dansegulv skal du forvente, at forsikringsselskaberne vil være gøre gældende, at der til vis en grad kan være tale om accept af risiko, hvis du kolliderer med en anden danser, eller din egen dansepartner ikke helt kan styre sine bevægelser. Der skal således en del til, før man kan gøre andre ansvarlige, og det kan også være svært at bevise, hvad der præcist er sket.

Hvis ansvarsforsikringen skal punge ud, kan man som skadevolder risikere, at ansvarsforsikringen kræver en udbetalt erstatning erstattet fra dig som skadevolder, hvis du har opført dig meget dumt. Det kan ske, hvis du opfører dig meget uagtsomt eller gør noget direkte ulovligt.

En skade kan få alvorlige følger for mennesket, der rammes. Det kan gå ud over evnen til at passe sit job, sin skole eller fungere i dagligdagen. Måske må den skadelidte indlægges, måske får personen varige mén eller mister dele af sin erhvervsevne.

Læs mere om personskader.

”Regningen kan for skadevolder derfor løbe op i millioner af kroner, hvis den skadelidte for eksempel mister førligheden helt eller delvis og ikke kan vende tilbage til arbejdslivet som før, ” siger Berit Møller Lenschow.

Hvis du kommer til skade, fordi en anden person har handlet uagtsomt i nattelivet, skal du rette dit krav om erstatning mod denne person eller vedkommendes ansvarsforsikring.

”I det tilfælde er det vigtigt, at du får så mange oplysninger som muligt. Bed om personens navn og telefonnummer, tag på skadestuen og få dine skader noteret hos en læge hurtigst muligt. Hvis du ikke selv kan indsamle dokumentationen, så kan dine venner eller familie gøre det,” siger Berit Møller Lenschow.

Hvis skadevolder har gjort noget direkte ulovligt, bør det anmeldes til politiet, og det vil så være gennem erstatningsnævnet, der skal kræves erstatning. Det vil være tilfældet ved for eksempel et voldeligt overfald.

Pas på hinanden:

  • Tag en taxa eller få en til at køre dig. Undlad at cykle fuld.
  • Tag på skadestuen, hvis du er kommet til skade også selvom du hellere vil hjem
  • Anmeld evt. ulovlige forhold til politiet.
  • Hjælp hinanden. Er en ven meget beruset så hjælp vedkommende hjem.

 

natteliv

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00