Lunere vejr er lig med sommerdæk

af | apr 7, 2019

Hjem » Blog » Lunere vejr er lig med sommerdæk

Bremselængden påvirkes også om sommeren, hvis dine dæk ikke passer til årstiden.

Forårsvejret er ofte lunefuldt, og derfor er mange bilister i tvivl om, hvornår de bør skifte til sommerdæk.

En god tommelfingerregel er at se på morgentemperaturen, som skal være mindst 7 grader, før du skifter bilens fodtøj ud fra vinter til sommer. De fleste mekanikere anbefaler, at du slår et kryds i kalenderen i midten af april, da det oftest passer med, at tiden her er inden til dækskifte.

”Det handler om sikkerhed, når man skifter til en dæktype, der er designet til at køre på vejene i sommerperioden. Undersøgelser viser, at din bremselængde er kortere, når du kører på dæk tilpasset årstiden, og ved at skifte dæk hvert halve år, øger du derfor sikkerheden både for dig selv, men også for andre i trafikken,” siger Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Flere test viser også, at brændstofforbruget falder, når din bil bærer dæk tilpasset årstiden.

 

Sund fornuft

Det er ikke lovpligtigt at køre på sommerdæk om sommeren i Danmark, og selvom du kører på vinterdæk, vil din forsikring stadig dække eventuelle skader.

”Sker der et trafikuheld, har du som bilist objektivt ansvar. Det betyder, at du kan drages til ansvar for ulykken, også selvom du ikke har gjort noget forkert. Erstatningsopgørelsen og betaling af erstatning vil normalt, når det drejer sig om skader på bilen, gå via forsikringen på din bil, hvorimod skader på personer kan være mere komplicerede. Her vil det ofte være en god ide at søge rådgivning hos en advokat,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om trafikulykker.

Ved at skifte dæk, øger du din egen og andres sikkerhed og det hensyn at da værd a tage – både til andre, der kan komme til skade ved din bil, og til dig selv.

”En trafikulykke kan betyde, at du selv må sygemeldes fra dit arbejde som følge af skaderne – enten de midlertidige eller på grund af skader, der i de værre tilfælde ender med at blive varige,” siger Berit Møller Lenschow.

Hun opfordrer bilister, der planlægger en tur udlandet i egen bil til at tjekke op på reglerne før afrejse, da der kan gælde andre regler end herhjemme. Flere steder i udlandet er reglerne nemlig anderledes end i Danmark.

Endelig er det en fordel at bestille tid til dæksskiftet i god tid. Ellers risikerer du at måtte vente på en tid hos værkstedet.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00