Lunere vejr er lig med sommerdæk

af | apr 12, 2023

Hjem » Blog » Lunere vejr er lig med sommerdæk

Sørg for at dine dæk passer til årstiden.

Forårsvejret kan være skiftende, men mange bilister er i tvivl om, hvornår de bør skifte til sommerdæk. En god tommelfingerregel er at se på morgentemperaturen, som skal være mindst 7 grader, før du skifter bilens fodtøj ud fra vinter til sommer. De fleste mekanikere anbefaler, at du slår et kryds i kalenderen i midten eller slutningen af april, da det oftest passer med, at tiden her er inde til dækskifte.

Undersøgelser viser, at din bremselængde er kortere, når du kører på dæk tilpasset årstiden, og ved at skifte dæk hvert halve år, øger du derfor sikkerheden både for dig selv, men også for andre i trafikken. Det er dog ikke lovpligtigt at køre på sommerdæk om sommeren i Danmark, og selvom du kører på vinterdæk, vil din forsikring stadig dække eventuelle skader.

Ved at skifte dæk, øger du din egen og andres sikkerhed og det hensyn at da værd a tage – både til andre, der kan komme til skade ved din bil, og til dig selv. Det er en fordel at bestille tid til dæksskiftet i god tid. Ellers risikerer du at måtte vente på en tid hos værkstedet.

”Sker der et trafikuheld, har du som bilist objektivt ansvar. Det betyder, at du kan drages til ansvar for en ulykke, også selvom du ikke har gjort noget forkert. Udmåling af erstatning og betaling af erstatning vil normalt, når det drejer sig om skader på de involverede biler, klares det forholdsvist hurtigt og går typisk via bilforsikringerne. Skader på personer kan være mere komplicerede og der kan være behov for at søge rådgivning hos en advokat, så man selv kan koncentrere sig om at blive rask” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om trafikulykker.

”En trafikulykke med personskade til følge kan betyde, at du selv må sygemeldes fra dit arbejde som følge af skaderne. Du risikerer løntab og i de værre tilfælde ender skaderne med at blive varige,” siger Berit Møller Lenschow.

 

3 gode råd efter trafikulykken

  • Tag på skadestuen og bliv undersøgt grundigt.
  • Få kontaktoplysninger på modparten og evt. vidner.
  • Anmeld skaden til relevante forsikringer.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00