Lastbilchauffører kan øve sig i virtual reality

af | maj 6, 2019

Hjem » Blog » Lastbilchauffører kan øve sig i virtual reality

En intelligent Virtual Reality-app ved navn Sving Sikkert VR skal træne lastbilchauffører i at orientere sig før højresving. Træningen foregår i et sikkert, animeret univers, så ingen kommer til skade, hvis chaufføren begår en fejl.

Læs mere om trafikulykker.

Det er TUR Forlag, som udvikler undervisningsmateriale til transportbranchen, der står bag mobilappen Sving Sikkert VR. Appen er frit tilgængelig og kan bruges af alle.

”Alle tiltag, der kan være med til at bringe antallet af ulykker i trafikken ned, hilser jeg velkommen, og højresvings-ulykker er ofte meget alvorlige. Med sådan en app som denne kan lastbilchauffører øve sig online og skærpe deres fokus, før de kører ud i trafikken. Også chauffører, der allerede har kørt lastbil i en årrække kan bruge appen og blive endnu mere sikre i trafikken,” siger advokat med speciale i erstatning Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

Særligt bløde trafikanter som cyklister er udsatte ved højresving, og målet med appen er at bringe antallet af ulykker af denne art ned.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00