Husk hjelmen når du kører på el-løbehjul

af | feb 17, 2022

Hjem » Blog » Husk hjelmen når du kører på el-løbehjul

Nu gælder en række nye regler.

El-løbehjulet er blevet populært – ikke mindst blandt unge. Men mange kender slet ikke reglerne for de elektriske løbehjul, og nu kommer der endnu en regel, der skal overholdes. Fra 1. januar 2022 er det nemlig ulovligt at køre uden hjelm. Har man glemt hjelmen, vanker der en bøde.

”Efterhånden som der kommer flere og flere af disse anderledes typer af køretøjer i trafikken, er det både naturligt og nødvendigt med nogle klare regler på området. I stedet for at tage bilen til busstoppestedet eller togstationen, kan du tage løbehjulet,” siger advokat og ejer af Lenschow Erstatningsretten Berit Møller Lenschow.

Hun opfordrer alle, der vil ud og køre i trafikken, til at have styr på forsikringerne. Rammer du en fodgænger på dit løbehjul, kan der ske store skader på både dig og fodgængeren.

”Sker der en ulykke med personskade, når du kører på dit el-løbehjul, og har du skylden, kan det blive en dyr omgang at hænge på regningen selv. Undersøg derfor om din ansvarsforsikring dækker,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om trafikulykker

Generelt skal man følge cykelreglerne, når man kører på el-løbehjul – forstået på den måde, at man ikke må køre på fortovet, man skal give tegn, når man svinger og standser, man må ikke bruge håndholdt mobil osv. Men man er nødt til at sætte sig ind i de særlige regler, der gælder for el-løbehjul, oplyser politiet. For eksempel skal man have lys på døgnet rundt, og så er det ulovligt for børn under 15 år at færdes alene på elektrisk løbehjul i offentlig trafik. Det gælder dermed også villaveje og stisystemer. Er man under 15 år, skal man altså følges med en, der er 18 år eller ældre.

Kommer du til skade så husk:

  • få kontaktoplysninger på skadevolder og eventuelle vidner.
  • tag på skadestuen og bliv undersøgt.

 

 

 

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00