Husk forsikringen når du skal på pisterne

af | jan 13, 2023

Hjem » Blog » Husk forsikringen når du skal på pisterne

Hent et certifikat hos dit forsikringsselskab før skiferien

Glæden ved at være på ferie i udlandets sneklædte bakker, kan hurtigt ende i et økonomisk mareridt, hvis du ikke har styr på forsikringerne.

Hvert år ender mange danskere deres ferie på ski med brud på knogler eller andre skader. Det er derfor vigtigt at have styr på forsikringer og sygeforsikringskort, før du rejser ud for at stå på ski. Tjek derfor op på dine forsikringer, så rejse- ulykkes- og ansvarsforsikring er i orden, lyder rådet fra advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Skadestatistikken hos Gouda Rejseforsikring, der er en del af Gjensidige, fra 2018 til 2022, viser, at hele 46 % af det årlige antal anmeldte ulykkesskader på rejser sker inden for årets første tre måneder, og mere end hver tredje ulykkesskade er nemlig sket i de populære skilande Østrig og Norge.

”Hvis du kommer til skade på ferien, kan det blive dyrt. Måske skal du transporteres hjem med et ambulancefly, behandles på et privathospital eller bringes til en privat læge, hvor der er egenbetaling. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at tegne en privat rejseforsikring, der dækker den slags, for det blå sygesikringskort dækker ikke disse ting.  Det blå kort dækker den behandling, som andre borgere, der bor i det land, du rejser i, også har ret til. Og kortet kun dækker rejser i EU. Hvis du allerede har en rejseforsikring, måske via din indboforsikring, så læs alligevel din police grundigt, før du rejser. Nogle selskaber kræver nemlig, at du tilkøber en særlig dækning for skirejser,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om forsikringer.

Hvis du skal til Italien, så husk, at det her er et krav, at du kan dokumentere, at du er ansvarsforsikret. Du kan få et certifikat hos dit forsikringsselskab, der dokumenterer dine forsikringer. Hos flere selskaber kan du også selv logge ind og hente det. Uanset rejsedestination er det en god idé at medbringe certifikatet.

Hvis du kommer til skade:

  • Få navn, adresse og forsikringsoplysninger på skadelidte samt kontaktoplysninger på eventuelle vidner til ulykken.
  • Oplys også dit eget navn, adresse og forsikringsoplysninger til den skadelidte.
  • Tag foto af skadestedet, politirapporter samt gem skadestue- eller lægejournaler.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00