Har du mistet din efterlønspræmie på grund af en arbejdsskade?

af | apr 12, 2020

Hjem » Blog » Har du mistet din efterlønspræmie på grund af en arbejdsskade?

Så kan din sag måske genoptages, oplyser Ankestyrelsen.

Personer, der har været udsat for en arbejdsskade, og som er tilkendt en erstatning for tab af erhvervsevne, men som i forbindelse med erstatningssagen har mistet deres efterlønspræmie, har nu mulighed for at få deres sag genoptaget. Det oplyser Ankestyrelsen.

Muligheden gælder personer, som ikke har haft mulighed for at optjene efterlønspræmie i det omfang, de ellers ville have gjort, hvis arbejdsskaden ikke var sket.

”Når man får tilkendt en erstatning for tab af erhvervsevne, fastsættes der samtidig en såkaldt årsløn. Den bruges til at udregne erstatningens størrelse i kroner og øre, og det er din årsløn, som du måske kan få forhøjet, hvis du har mistet din efterlønspræmie som følge af din arbejdsskade,” siger advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

Læs mere om arbejdsskader.

For at kunne få din sag genoptaget, skal du have betalt til efterlønsordningen, da du fik din arbejdsskade. Samtidig skal du tidligere have fået afslag på at få tillagt mistet efterlønspræmie til årslønnen med den begrundelse, at du endnu ikke var begyndt at optjene efterlønspræmie på tidspunktet for skaden eller anmeldelsen af erhvervssygdommen.

“Er der ikke taget stilling til din ret til en efterlønspræmie, da din årsløn blev fastlagt, kan du anmode om at få din sag genoptaget,” siger Berit Møller Lenschow.

Hvis din årsløn allerede er fastsat til den såkaldte maksimalårsløn, kan du ikke få din sag genoptaget, selvom du har mistet efterlønspræmier som følge af arbejdsskaden.

 

Sådan gør du

Hvis du vil anmode om at få din sag genoptaget, skal du selv bede om det ved at kontakte Ankestyrelsen eller Arbejdsmarkedets Erhvervssikring – alt efter hvilken af de to, der senest har truffet afgørelse om din årsløn.

”Vi hjælper dig gerne, hvis du er i tvivl om, hvordan du anmoder om at få din sag genoptaget, og hvis du er i tvivl, om du overhovedet har ret til at bede om at få din sag genoptaget, så står vi naturligvis også til rådighed,” siger Berit Møller Lenschow.

Du kan kontakte Lenschow Erstatningsretten via telefon her og få en gratis forhåndsvurdering af din sag.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00