Forhøjet folkepensionsalder får indflydelse på arbejdsskadeerstatninger

af | jan 23, 2021

Hjem » Blog » Forhøjet folkepensionsalder får indflydelse på arbejdsskadeerstatninger

Folkepensionsalderen er forhøjet, og det betyder ændringer i den månedlige arbejdsskadeerstatning for omkring 7000 danskere.

Den 31. december 2020 trådte en lov i kraft, der forhøjer folkepensionsalderen i Danmark fra 68 år til 69 år for personer, der er født 1. januar 1967 eller senere. Det betyder konkret, at cirka 7000 danskere, som tidligere har fået erstatning for en arbejdsskade frem til pensionsalderen, skal have deres månedlige erstatning forlænget eller have et ekstra engangsbeløb udbetalt.

”Ændringerne gælder de mennesker, der er født 1. januar 1967 eller senere. Desuden gælder det, at du skal have været ude for en ulykke 1. januar 2004 eller senere, eller at du har anmeldt en erhvervssygdom den 1. januar 2005 eller senere,” siger advokat Berit Møller Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

Læs mere om arbejdsskader.

Endelig skal du have modtaget en afgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring eller det tidligere Arbejdsskadestyrelsen, der giver ret til en endelig erstatning for tab af erhvervsevne. Det kan være et engangsbeløb, et månedlige beløb eller et engangsbeløb fra din arbejdsgivers forsikringsselskab, fra Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring eller fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

 

Læs her, hvad det betyder for dig!

Hvis du er en af de berørte, modtager du og din arbejdsgivers forsikringsselskab et brev med oplysninger om ændringerne fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Herefter forlænger forsikringsselskabet automatisk perioden med udbetaling af månedlige beløb. Har du en erhvervssygdom, forlænger Arbejdsmarkedets Erhvervssikring automatisk perioden. I disse tilfælde skal du derfor ikke gøre noget selv.

Heller ikke de danskere, der har ret til yderligere engangsbeløb behøver gøre noget.

”Men hvis du har ret til yderligere erstatning for kommende permanente udgifter til behandlinger eller til hjælpemidler, skal du handle. I disse tilfælde skal du nemlig selv tage kontakt til din arbejdsgivers forsikringsselskab eller til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring,” siger Berit Møller Lenschow.

Hos Lenschow Erstatningsretten er vi naturligvis også klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til din arbejdsskadesag.

Kontakt os her

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00