Få udgifterne til vikaren dækket

af | sep 10, 2018

Hjem » Blog » Få udgifterne til vikaren dækket

Hvis en ansat sygemeldes eller er udsat for et trafikuheld, kan arbejdsgiveren få sine udgifter til en vikar erstattet. Mange virksomheder kender dog ikke muligheden, og de går derfor glip af mange tusinde kroner i skadeserstatninger.

”Virksomheden skal rette sit krav om erstatning til skadevolderens forsikringsselskab. Der skal altså være en ansvarlig skadevolder, som for eksempel i et trafikuheld, hvor der er objektivt ansvar. Der kan kræves erstatning helt frem til det tidspunkt, hvor den sygemeldte medarbejder genoptager sit arbejde,” siger advokat Berit Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Der kan være mange penge at hente, hvis en virksomhed ansætter en vikar for en sygemeldt medarbejder. Koster vikaren som eksempel virksomheden 30.000 kroner per måned at have ansat, vil virksomheden kunne kræve en erstatning på 210.000 kroner, hvis den sygemeldte eller skadede medarbejder er væk i et år. Erstatningsbeløbet finder man ved at tage udgifterne til vikaren og trække refusionen af dagpenge på cirka 12.500 kroner fra. Samtidig skal den sygemeldte have en bruttoløn på mindst 30.000 kroner om måneden.

Læs mere om hjælp til arbejdsgivere

”Mange arbejdsgivere er ikke opmærksomme på denne mulighed, og derfor går de glip af mange penge. Det kan også få betydning for, om en virksomhed i sidste ende har mulighed for at holde på en god medarbejder på trods af et langt sygefravær, siger Berit Lenschow.

Hvis en virksomhed vil have sine vikarudgifter dækket, skal følgende være opfyldt:

  • Den sygemeldte medarbejder får udbetalt løn
  • Arbejdsgiveren skal have ekstra udgifter i forbindelse med sygefraværet.
  • Arbejdsgiveren skal kunne dokumentere skriftligt, at der er ekstra udgifter.

”Det sidste er meget vigtigt, og derfor skal alt skrives ned. Også hvis en eksisterende medarbejder går ind og overtager nogle af den sygemeldtes opgaver for en periode og der er tale om en overtidsbetaling. Uden dokumentationen kan virksomheden ikke forvente at få nogen refusion,” siger Berit Møller Lenschow.

Er du selvstændig, så læs mere her

Lige nu tilbyder Lenschow Erstatningsretten en række gå-hjem møder på cirka halvanden times varighed, og de lokale virksomheder viser stor interesse for emnet.

”Der bliver taget rigtig godt imod os, og vi kan høre på deltagerne, at der er et behov for at få mere at vide om muligheden ude i virksomhederne”, fortæller Berit Møller Lenschow.

Vil du høre mere om gå-hjem møderne, så kontakt Lenschow Erstatningsretten.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00