Bevar roen og styrk din sundhed

af | sep 5, 2018

Hjem » Blog » Bevar roen og styrk din sundhed

Stress er blevet en folkesygdom, som er skyld i både sygemeldinger og skader. Det er måske en af årsagerne til at yoga og meditation vinder frem som middel til at finde roen. Dermed ikke sagt at alle sygemeldinger og skader kan undgås, hvis man bare dyrker lidt yoga, men du kan gøre meget for at forebygge stress ved afslapningsøvelser eller meditation. Meditation øger din tilstedeværelse i nuet og skaber ro, og nu har du også videnskabens ord for, at det er sundt for dit helbred.

Den dybe afslapning, som du opnår ved at lave øvelserne i meditation, forbedrer nemlig kroppens evne til at bekæmpe sygdom. Forskere fra Harvard Medicine School og Mind Body Medicine instituttet i Massachusetts har fundet ud af, at en række gener simpelthen aktiveres i din krop, når du laver afslapningsøvelser. Ændringen sker efter blot to måneders træning med afslapningsøvelser, og jo mere regelmæssigt du træner øvelserne, jo større er dine muligheder for få et stærkere immunforsvar og et lavere blodtryk. Studiet viser, at de gener, som hjælper med at bekæmpe betændelse, dræber syge celler og beskytter kroppen mod kræft, alle blev aktive hos forsøgspersonerne. Stoppede de med at lave afslapningsøvelserne i en længere periode, blev generne inaktive igen. Desværre er det ikke nok at smide dig på sofaen. Du skal lave en lille meditation, som afslapper både krop og hjerne. At meditere øger også dit fokus i nuet, og forebygger derfor i bedste fald nogle skader både på jobbet og i fritiden.

Læs mere om forskellige personskader

”Det er interessant både fordi det kan være med til at forebygge skader i at ske, men også fordi det måske kan hjælpe dem, der er kommet til skade ved at lindre gener, som de har fra en ulykke. Ved nogle skadetyper kan det være svært at finde det, der er hjælper den enkelte. Spændinger i kroppen som følger af vedvarende smerter, kan gøre det svært at slappe af og kan forværre gener både af fysiske og psykisk karakter. Det er min oplevelse fra de mange samtaler med skadelidte, som jeg har haft gennem årene. Derfor er det også spændende forskning for mig, som erstatningsadvokat,” siger Berit Møller Lenschow fra Lenschow erstatningsretten.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00