Antal biler på sommerdæk bliver talt

af | jan 21, 2019

Hjem » Blog » Antal biler på sommerdæk bliver talt

Kører du på sommerdæk om vinteren?

Fra i dag og hele denne uge kan de danske bilister møde repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen på en lang række parkeringspladser og tankstationer i Danmark. De er ude for at undersøge, hvor mange der kører på sommerdæk om vinteren. Målingen har været foretaget siden 2006, og den bidrager til at tegne et billede af trafiksikkerheden i Danmark.

Læs mere om vinterdæk.

I Danmark er der, modsat i vores nabolande, ikke noget lovkrav om vinterdæk. Det på trods af, at det er dokumenteret, at vinterdæk giver det bedste vejgreb på våde og sneglatte veje – også når vinteren er mild. Med det gode vejgreb følger en god standselængde.

 

Selvom der ikke er faldet meget sne og vinteren er mild indtil nu i år, så er vinterdæk stadig mest sikkert at vælge til bilen. FDM konkluderede i en test i 2014, at vinterdæk på våd vej giver op til 30 procent kortere bremselængde i forhold til sommerdæk. På snedækkede veje er bremselængden op til 44 procent kortere på vinterdæk i forhold til sommerdæk.

Læs mere om trafikulykker.

Tilbage i januar 2011 viste deres dæktælling for første gang, at antallet af biler på sommerdæk om vinteren lå under 20 procent. Helt nøjagtig 19 procent. I januar 2018 registrerede de, at 11 procent af de talte biler havde monteret sommerdæk om vinteren. Håbet er for første gang at komme under 10 procent, mens opfordringen til politikerne er at gøre vinterdæk til et lovkrav.

”Hvert et tiltag, der kan være med til at øge trafiksikkerheden og dermed bringe antallet af personskader i trafikken ned, er positivt. Som bilejer har du et stort ansvar, når du kører ud mellem andre i trafikken. Når der sker ulykker, har det ofte store konsekvenser for den, der rammes, og når studier peger på, at vinterdæk er det mest sikre, så giver det god mening med at lovkrav for disse dæktyper i Danmark også,” siger advokat fra Lenschow Erstatningsretten Berit Møller Lenschow.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00