Nu skal bådene igen i vandet

af | apr 30, 2019

Hjem » Blog » Nu skal bådene igen i vandet

Advokat giver gode råd om regler til søs.

Sejlsport er en populær hobby for mange danskere, og nu starter den nye bådsæson. Advokat Berit Møller Lenschow opfordrer i den forbindelse sejlerne til at passe på både sig selv og hinanden. Det handler om at skabe tryghed til søs og huske på reglerne for søfart.

”Hvis der sker en ulykke med personskade eller materiel skade, kan det blive en kedelig oplevelse for bådens ejer – også økonomisk. Søfartsstyrelsen stiller derfor en række krav, og senest er der fra Folketinget også kommet en række nye regler for vandscootere, speedbåde med en skroglængde under 15 meter og lignende fartøjer. Kravet for, hvornår der kræves en ansvarsforsikring, følger de regler, der allerede gælder for speedbådskørekort. Formålet med de nye regler har været at undgå vanvidssejlads og at sikre, at alle kan færdes trygt på vandet,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om forsikringer.

Reglerne, som trådte i kraft sidste år, betyder også, at der er indført en pligt til at tegne en ansvarsforsikring. Beviset for, at der er tegnet forsikring, skal medbringes under sejladsen.

”Forsikringen skal betale erstatning for personskade, uanset hvem der er skyld i ulykken. Det svarer til den ordning, der allerede er for bilister i Danmark i dag,” siger Berit Møller Lenschow.

Hvis du har været udsat for en ulykke på vandet, eller imens du var ude at bade, kan der være krav på erstatning. Afstandene er dog lidt større på vandet, og det kan være svært at identificere, hvilket fartøj, der var involveret i ulykken. I forbindelse den nye ordning er der gennem forsikring og pension etableret en puljeordning, der skal dække krav på personskade, hvis det skadevoldende fartøj er uforsikret eller ukendt.

Læs mere om erstatning.

Tre gode råd: Sådan sikrer du dig bedst muligt, hvis du kommer til skade:

  • Sørg for at fat på vidner, der kan hjælpe med at identificere båden, scooteren mv.
  • Få oplysning om bådens ejer, eventuelt fabrikationsnummer, billede af båd og navn på selskab, hvor ansvarsforsikringen er tegnet.
  • Tag på skadestuen og bliv undersøgt.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00