Husk forsikringen på pisterne – og også til børnene

af | jan 30, 2019

Hjem » Blog » Husk forsikringen på pisterne – og også til børnene

Glæden ved at være på ferie i udlandets sneklædte bakker, kan hurtigt ende i et økonomisk mareridt, hvis du ikke har styr på forsikringerne.

Hvert år ender tusindvis af danskere deres ferie på ski med brud på knogler eller andre skader. Alene i de første par uger af januar i år har SOS International hjulpet omkring 100 danskere med alvorlige skader på pisterne, oplyser Forsikringsoplysningen. Det er derfor vigtigt at have styr på forsikringer og sygeforsikringskort, før du rejser ud for at stå på ski. Tal viser, at, at 26 % af danskerne ikke har en rejseforsikring, og det kan ende alvorligt, advarer advokat.

Læs mere om personskader.

”Hvis du kommer til skade på ferien, kan det blive dyrt. Måske skal du transporteres hjem med et ambulancefly, behandles på et privathospital eller bringes til en privat læge, hvor der er egenbetaling. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at tegne en privat rejseforsikring, der dækker den slags, for det blå sygesikringskort dækker ikke disse ting.  Det blå kort dækker den behandling, som andre borgere, der bor i det land, du rejser i, også har ret til. Og kortet kun dækker rejser i EU. Hvis du allerede har en rejseforsikring, måske via din indboforsikring, så læs alligevel din police grundigt, før du rejser. Nogle selskaber kræver nemlig, at du tilkøber en særlig dækning for skirejser,” siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Hun anbefaler, at de rejsende har deres forsikringsoplysninger på sig, når de begiver sig ud på pisterne. I nogle lande vil hospitaler og læger ikke behandle dig, før de ved, at du er forsikret.

”Hvis du kommer til skade i udlandet, så husk altid at opsøge en læge og få skaderne skrevet ned i en journal. Bed altid om en kopi af journalen, da den skal med dig hjem.,” siger Berit Møller Lenschow.

Det samme gælder, hvis andre er involveret i ulykken. Hvis der er andre impliceret i ulykken eller skaderne, så sørg for at få alle oplysninger fra dem med det samme. Få også navne og telefonnumre på eventuelle vidner og tag gerne foto eller video af skadesstedet.

”Alle disse data kan få betydning, hvis du senere vil rejse et krav om erstatning mod en ansvarlig skadevolder. Det kan være, at du er blevet påkørt af en anden skiløber, og her er det vigtigt, at du får kontaktoplysninger og oplysninger om forsikringer. Du kan ikke være sikker på, at du kan få fat i disse oplysninger, når du først er kommet hjem til Danmark igen,” siger Berit Møller Lenschow.

Læs mere om erstatning.

Husk børnene

Det er ikke kun de voksne, der kommer til skade på ski. Tal fra SOS International viser nemlig, at hele 22 % af de skiskader, som alarmcentralen modtog sidste sæson, drejede sig om skader på børn i alderen 0 til 19 år. Udover at rejseforsikre børnene kan det også betale sig at investere i noget af det ekstra sikkerhedsudstyr, som man kan få til børn, der skal stå på ski.

Læs mere om erstatning til børn.

”For børnene gælder naturligvis de samme krav om at få sikret alle oplysninger fra vidner og andre implicerede samt at skaffe en kopi af barnets lægejournal, så disse ting kan bringes med hjem til Danmark sammen med barnet,” siger Berit Møller Lenschow.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på

+45 33 60 87 87

Telefontider

Kl 08:00 til 16:00